Rakúsky kancelár Nehammer sa v Moskve stretne s Putinom, hovoriť chce aj o vojnových zločinoch na Ukrajine

Správy Svet

10.4.2022 (Webnoviny.sk) – Rakúsky kancelár Karl Nehammer vycestuje do Moskvy, kde sa v pondelok stretne s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Stretnutie sa uskutoční dva dni po tom, čo sa predseda rakúskej vlády v Kyjeve stretol s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Rakúska tlačová agentúra APA informovala, že kancelár plánuje počas stretnutia s Putinom vyzvať na dialóg medzi Ukrajinou a Ruskom a tiež hovoriť o ruských vojnových zločinoch na Ukrajine.

Nehammer sa vyjadril, že na cestu do Moskvy sa vydal z vlastnej iniciatívy a konzultoval ju s najvyššími predstaviteľmi Európskej únie. Tiež o tom informoval Zelenského a nemeckého kancelára Olafa Scholza.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Rakúsko je vojensky neutrálna krajina a nie je členom Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO). Ako členský štát Európskej únie podporilo sankcie bloku voči Rusku, hoci zatiaľ stále oponuje proti odstaveniu dodávok ruského zemného plynu.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rakúsky kancelár Nehammer sa v Moskve stretne s Putinom, hovoriť chce aj o vojnových zločinoch na Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.