Rakúsko uvoľňuje opatrenia, ale Viedeň sa aj naďalej bude riadiť prísnejšími pravidlami

Správy Svet

3.2.2022 (Webnoviny.sk) – Viedeň bude v boji proti pandémii koronavírusu naďalej uplatňovať prísnejší kurz než zvyšok krajiny. Primátor rakúskej metropoly Michael Ludwig vo štvrtok oznámil, že vstupovať do reštaurácií budú môcť iba ľudia s potvrdením o očkovaní proti koronavírusu alebo nedávnom prekonaní ochorenia COVID-19.

Viac o téme: Koronavírus

Odôvodnil to tým, že nosenie ochranných rúšok je v gastronomických zariadeniach problematickejšie než na iných miestach.

V ostatných oblastiach bude Viedeň nasledovať spolkovú vládu. Zatváracia hodina reštaurácií sa s účinnosťou od soboty 5. februára posunie z 22. hodiny na polnoc. V obchodoch odpadá povinnosť preukazovať sa dokladom o očkovaní alebo nedávnom prekonaní ochorenia.

Spoločenské podujatia bude môcť navštevovať 50 namiesto súčasných 25 osôb s pridelenými miestami na sedenie. Od 12. februára budú môcť v obchodoch, ktoré ponúkajú tovar nad rámec základných životných potrieb, nakupovať aj nezaočkovaní ľudia. Povinnosť nosiť v obchodoch respirátory zostáva.

Vo všetkých ostatných spolkových krajinách Rakúska bude od 19. februára možné vstupovať do reštaurácií a kaviarní aj s platným negatívnym testom na koronavírus bez potvrdenia o očkovaní alebo uzdravení.

Viac k témam: Koronavírus COVID-19 v Rakúsku, Pandémia, Pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rakúsko uvoľňuje opatrenia, ale Viedeň sa aj naďalej bude riadiť prísnejšími pravidlami © SITA Všetky práva vyhradené.