Rakúsko sprísňuje podmienky vstupu do krajiny, karanténe sa vyhnú len úplne zaočkovaní a prekonaní

Správy Svet

17.12.2021 (Webnoviny.sk) – Rakúsko v úsilí o spomalenie šírenia nového variantu koronavírusu omikron sprísňuje podmienky pricestovania do krajiny. S účinnosťou od pondelka 20. decembra bude prekročenie hranice podmienené predložením dokladu o úplnom očkovaní proti koronavírusu alebo prekonaní ochorenia COVID-19.

Viac o téme: Koronavírus

Oznámilo to v piatok rakúske ministerstvo zdravotníctva. Ľudia, ktorí túto podmienku nesplnia, budú musieť po príchode do Rakúska nastúpiť do karantény.

Izolácii možno predísť iba na základe aktuálneho PCR testu alebo dokladu o absolvovaní posilňovacieho očkovania. Povinnosť sa nevzťahuje na tehotné ženy a osoby, ktoré sa nemôžu nechať zaočkovať zo zdravotných dôvodov. Osobitné pravidlá platia aj pre deti.

„Sprísnené pravidlá vstupu znamenajú veľkú záťaž najmä pre ľudí, ktorí cestujú do zahraničia počas vianočných sviatkov. Práve v tomto čase sú však nevyhnutné, aby sa zabránilo šíreniu omikronu v Rakúsku,“ uviedol minister zdravotníctva Wolfgang Mückstein.

Viac k témam: Karanténa, Koronavírus COVID-19 v Rakúsku, Očkovanie proti koronavírusu, omikron, Pandémia, Štátne hranice
Zdroj: Webnoviny.sk – Rakúsko sprísňuje podmienky vstupu do krajiny, karanténe sa vyhnú len úplne zaočkovaní a prekonaní © SITA Všetky práva vyhradené.