Putin odložil pre koronavírus referendum o zmenách v ústave, pozorne sleduje vývoj pandémie

Správy Svet

25.3.2020 (Webnoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin odložil pre pandémiu nového koronavírusu referendum o rozsiahlych ústavných zmenách. Nový termín hlasovania, ktoré sa malo konať 22. apríla, zatiaľ neohlásil. Podľa jeho slov bude závisieť od toho, ako sa vyvinie pandémia. Ústavné zmeny, ktoré majú odobriť občania, majú okrem iného Putinovi umožniť zostať v úrade ďalšie dve šesťročné funkčné obdobia.

Viac o téme: Koronavírus

Šéf Kremľa v televíznom prejave tiež oznámil, že vláda nechce, aby obyvatelia, s výnimkou zamestnancov nevyhnutných sektorov, išli na budúci týždeň do práce. Obchody, lekárne a banky budú otvorené. „Zdravie, život a bezpečnosť ľudí je pre nás absolútna priorita,“ vyhlásil Putin.

Ruské úrady v stredu oznámili, že evidujú 658 prípadov nákazy novým koronavírusom. Od predošlého dňa pritom zaznamenali 163 nových prípadov. V porovnaní s predošlými dňami je to značne vyšší denný nárast, poukazuje agentúra AP.

Viac k témam: Koronavírus, referendum, Štátna duma, zmena ústavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin odložil pre koronavírus referendum o zmenách v ústave, pozorne sleduje vývoj pandémie © SITA Všetky práva vyhradené.