Prokurátor žiada medzinárodný zatykač pre podnikateľa Suchobu z akcie Mýtnik

Slovensko Správy

8.2.2021 (Webnoviny.sk) – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal vo štvrtok 4.februára na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) návrh na vydanie európskeho a medzinárodného zatýkacieho rozkazu na podnikateľa Michala Suchobu.

Pre televíziu Markíza to potvrdila hovorkyňa ŠTS v Pezinku Katarína Kudjaková. Portál Markízy tvnoviny.sk pripomína, že Michal Suchoba je obvinený spolu s ďalšími osobami v kauze Mýtnik. V súčasnosti by sa mal podľa portálu nachádzať v zahraničí.

Podľa portálu ani advokát Michala Suchobu nevedel, či sa plánuje vrátiť na Slovensko. „Vraj s ním už niekoľko dní nekomunikuje,” uvádzajú tvnoviny.sk. Portál ďalej konštatuje, že ak by naše súdy vydali na Michala Suchobu zatykač, dostať ho na Slovensko môže byť zložité.

Medzi SR a Spojenými arabskými emirátmi, kde sa obvinený údajne nachádza, totiž podľa Ministerstva spravodlivosti SR neexistuje bilaterálna zmluva a Spojené arabské emiráty nepristúpili k nijakému medzinárodnému dohovoru.

Viac k témam: akcia „Mýtnik“, väzba, zatykač
Zdroj: Webnoviny.sk – Prokurátor žiada medzinárodný zatykač pre podnikateľa Suchobu z akcie Mýtnik © SITA Všetky práva vyhradené.