Prokurátor špeciálnej prokuratúry podal pre úplatkárstvo obžalobu na podnikateľa Výboha

Slovensko Správy

23.11.2021 (Webnoviny.sk) – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v utorok podal obžalobu na Špecializovaný trestný súd na podnikateľa Miroslava Výboha, ktorý je obvinený z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky Jana Tökölyová.

Medzinárodný zatykač

Výboha vyčlenila polícia v rámci vyšetrovania kauzy označenej ako Mýtnik III na samostatné konanie. Dôvodom podľa medializovaných informácií je, že je na neho vydaný medzinárodný zatýkací rozkaz a obvinený nie je k dispozícii orgánom činným v trestnom konaní pre účel vyšetrovania. Podnikateľ je momentálne na úteku v zahraničí.

Portál noviny.sk informoval o tom, že ako svedok proti Výbohovi vypovedá bývalý prezident finančnej správy František Imrecze. Podľa portálu tvrdí, že cez obvineného Výboha bolo zabezpečené korumpovanie vtedajšieho štátneho tajomníka ministerstva financií pri nákupe informačného systému virtuálna registračná pokladnica.

Mal sa podieľať na korumpovaní štátneho tajomníka

„František I. tvrdí, že bol priamo aktívny pri dohadovaní korumpovania štátneho tajomníka 150-tisícovým úplatkom,“ uvádzajú noviny.sk. Peniaze mal podľa portálu vyplácať podnikateľ Michal S. a Miroslav Výboh ich prevzal.

„Ten neskôr odovzdal odkaz Františkovi I. aj Michalovi S., že ´Pelle ďakuje´,“ dodáva portál s tým, že je verejne známe, že „Pelle“ je prezývka dnes lídra opozičnej strany Hlas-SD, ktorý bol práve v tom čase štátnym tajomníkom ministerstva financií.

Viac k témam: Korupcia, Obžaloba, úplatkárstvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Prokurátor špeciálnej prokuratúry podal pre úplatkárstvo obžalobu na podnikateľa Výboha © SITA Všetky práva vyhradené.