Primátor Nosko chce kandidovať aj tretíkrát. Predstavil svoje plány ako zmeniť Banskú Bystricu (video)

Slovensko Správy

12.7.2022 (Webnoviny.sk) – O funkciu primátora Banskej Bystrice sa chce v treťom volebnom období uchádzať súčasný primátor mesta Ján Nosko. Svoju kandidatúru oficiálne oznámil na utorkovom tlačovom brífingu v Parku pod Pamätníkom SNP, kde predstavil aj svoj tím podporovateľov. Mottom jeho kampane je „Spolu meníme Banskú Bystricu“.

Ako uviedol Nosko, týmto dňom začína zbierať podpisy pod svoju kandidatúru, pričom financovanie svojej kampane bude realizovať prostredníctvom transparentného účtu.

Zoznam priorít je dosť dlhý

Medzi hlavné priority Noskovho tímu patrí komplexné riešenie parkovania, komunikácia s obyvateľmi o dôležitých zámeroch, získanie Domu kultúry do vlastníctva mesta a jeho následná rekonštrukcia, aj revitalizácia siedmich rozsiahlych sídliskových priestorov v meste.

So svojím tímom pripravuje aj obnovu Mestského parku a parku pri kaštieli Radvanských. Na zozname priorít je okrem iného aj vybudovanie 16 kilometrov cyklotrás, pokračovanie v opravách ciest a chodníkov, primátor sa chce venovať aj návrhom riešení pre plážové kúpalisko a amfiteáter.

Mesto pod Urpínom čakajú neľahké časy

Nezávislý kandidát na primátora zhodnotil svoje aktuálne volebné obdobie, ktoré bolo podľa neho iné ako predchádzajúce.

„Okrem bežných pracovných povinností sme sa museli vysporiadať s pandémiou a humanitárnou krízou spôsobenou vojnou na Ukrajine. Za posledné roky sme čelili viackrát aj prírodným živlom. Napriek tomu máme za sebou desiatky konkrétnych výsledkov a zrealizovaných projektov,“ konštatoval Nosko s tým, že aj v budúcnosti čakajú mesto pod Urpínom neľahké časy spojené s úbytkom financií pre samosprávy, ale aj s extrémnym zdražovaním.

Primátor krajského mesta Ján Nosko je vo funkcii druhé volebné obdobie od roku 2014. Prvýkrát ho voliči vyberali spomedzi 15 kandidátov a v roku 2018 sa stal víťazom volieb zo štyroch kandidátov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

O post má záujem ešte jedna kandidátka

O post primátora Banskej Bystrice má okrem súčasného primátora zatiaľ záujem len jedna kandidátka, ktorou je občianska aktivistka a dobrovoľníčka Diana Javorčíková.

Svoju kandidatúru ohlásila už v decembri minulého roka, pričom mottom jej kampane je heslo „Bystrica má na viac“.

Komunálne voľby prvýkrát spojené s voľbami do vyšších územných celkov vyhlásil predseda Národnej rady SR Boris Kollár na sobotu 29. októbra.

Viac k témam: Komunálne voľby, Župné voľby
Zdroj: Webnoviny.sk – Primátor Nosko chce kandidovať aj tretíkrát. Predstavil svoje plány ako zmeniť Banskú Bystricu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.