Pri hlasovaní o predĺžení moratória bola zrejme dohoda, tvrdí rozhorčený Bugár

Slovensko Správy

27.11.2019 (Webnoviny.sk) – Ukazuje sa, že pri hlasovaní o predĺžení moratória bola pravdepodobne dohoda. Myslí si to podpredseda Národnej rady SR a predseda vládnej strany Most-Híd Béla Bugár. Ako uviedol na stredajšej tlačovej konferencii, je presvedčený o tom, že pri tomto návrhu prevažujú negatíva nad pozitívami, a preto zaň strana Most-Híd nehlasovala.

Poslanci Národnej rady SR v utorok prelomili veto prezidentky Zuzany Čaputovej a opätovne schválili novelu zákona o podmienkach výkonu volebného práva, ktorou sa predlžuje moratórium na zverejňovanie prieskumov verejnej mienky zo 14 na 50 dní.

Novelu odhlasovali poslanci Smeru-SD, Slovenskej národnej strany (SNS), Ľudovej strany Naše Slovensko Mariana Kotlebu a niekoľkí nezaradení poslanci NR SR. „Neteší ma a som rozhorčený z toho, že takýmto spôsobom sa hlasuje s ĽSNS. S fašistami sa nerokuje a nehlasuje,“ uviedol Bugár.

Prezidentka Zuzana Čaputová v utorok avizovala, že sa v prípade moratória obráti na Ústavný súd SR. Okrem podania podnetu na preskúmanie ústavnosti novely volebného zákona, ktorý predĺži moratórium na zverejňovanie predvolebných prieskumov až na 50 dní, požiada Ústavný súd SR aj o dočasné pozastavenie účinnosti novely.

Viac k témam: moratórium, Národná rada SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Pri hlasovaní o predĺžení moratória bola zrejme dohoda, tvrdí rozhorčený Bugár © SITA Všetky práva vyhradené.