Prezidentka Čaputová udelila trom ľuďom milosť, dočkal sa jej aj muž odsúdený za marihuanu

Slovensko Správy

26.7.2021 (Webnoviny.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová v piatok 23. júla udelila tri podmienečné milosti osobám odsúdeným za spáchanie trestných činov. V tlačovej správe o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

V prípade 29-ročnej matky štyroch detí odsúdenej za prečin zanedbania povinnej výživy hlava štátu odpustila žene zvyšok trestu s podmienkou na jeden rok.

Pri rozhodnutí prihliadala najmä na záujem zabezpečenia riadnej starostlivosti o deti. Žena bola odsúdená v roku 2015.

Cudzinka odsúdená za krádež

V druhom prípade prezidentka udelila podmienečnú milosť 24-ročnej žene, ktorá bola v roku 2017 súdom právoplatne odsúdená za spáchanie prečinu krádeže na trest odňatia slobody v trvaní 3 mesiace. Odsúdená je cudzou štátnou príslušníčkou žijúcou v zahraničí.

Prezidentka pri udelení milosti zohľadnila, že žena od spáchania skutku vedie bezúhonný život a je samoživitelkou, ktorá sa stará o maloleté dieťa.

Zvyšok trojmesačného trestu, z ktorého si odpykala 21 dní jej bude odpustený pod podmienkou, že sa nedopustí úmyselného trestného činu po dobu najbližších šesť mesiacov.

Desať rokov za marihuanu

V treťom prípade prezidentka udelila podmienečnú milosť 56-ročnému mužovi , ktorý bol súdom právoplatne odsúdený za zaobstaranie a prechovávanie marihuany, na trest odňatia slobody vo výmere 10 rokov.

Pri udelení milosti prezidentka zohľadnila, že muž s návykovou látkou neobchodoval a viedol bezúhonný život.

Prezidentka odpustila mužovi z trestu osem rokov. Po zmiernení trestu mu ostáva vykonať ešte 11 mesiacov trestu.

Viac k témam: milosť, prezidentka SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka Čaputová udelila trom ľuďom milosť, dočkal sa jej aj muž odsúdený za marihuanu © SITA Všetky práva vyhradené.