Prezentácia kandidátov na generálneho prokurátora nebude verejná, nominovaní sú štyria

Slovensko Správy

21.9.2020 (Webnoviny.sk) – Prezentácia štyroch kandidátov na post generálneho prokurátora pred členmi Rady prokurátorov SR a schválenými hosťami nebude verejná. Ako informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR a Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová, prezentácia kandidátov je naplánovaná na budúci týždeň v utorok 29. septembra.

Rada prokurátorov bude rozhodovať, či Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady SR navrhne na post generálneho prokurátora Jozefa Čenteša, Tomáša Honza, Rastislava Remetu či Jána Šantu.

„Prezentácia uchádzačov nebude prístupná pre verejnosť. O výsledku rokovania bude rada prokurátorov verejnosť informovať,“ uviedla Tökölyová. Dodala, že prezentácia kandidátov by sa mala konať v budove generálnej prokuratúry za účasti schválených hostí.

Medzi schválenými hosťami, ktorí budú môcť klásť otázky, sú predseda Ústavnoprávneho výboru NR SR, zástupcovia občianskeho združenia Via Iuris a Transparency International Slovensko a nadácie Zastavme korupciu.

Rada prokurátorov SR zoznam kandidátov na post generálneho prokurátora uzavrela na svojom mimoriadnom zasadnutí 18. septembra.

Viac k témam: Rada prokurátorov Slovenskej republiky, voľba generálneho prokurátora
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezentácia kandidátov na generálneho prokurátora nebude verejná, nominovaní sú štyria © SITA Všetky práva vyhradené.