Prevádzkovateľom gastro i služieb pomôžu prehľadné manuály, vysvetlia im nové opatrenia v COVID automate

Slovensko Správy

20.8.2021 (Webnoviny.sk) – Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ) vypracoval pre prevádzkovateľov obchodov a služieb dva prehľadné manuály, ktoré predstavujú a vysvetľujú protiepidemické opatrenia súvisiace s aktualizovaným COVID automatom.

Viac o téme: Koronavírus

Jeden je zameraný na prevádzkovateľov v gastro sektore, druhý na prevádzkovateľov rôznych obchodov a služieb.

Aplikácia OverPass

„V manuáloch prevádzkovatelia nájdu odpovede na najčastejšie otázky o režimoch a kapacitných limitoch, v ktorých môžu fungovať ich podniky, služby či predajne. Nájdu v nich aj informácie o tom, ako zákazníka informovať o režime v prevádzke a ako sa má uskutočňovať kontrola dokladov zákazníkov,“ informovala v piatok hovorkyňa ÚVZ Daša Račková.

Prevádzkovatelia v manuáloch nájdu aj informácie k používaniu aplikácie OverPass. Z tohto odkazu je aplikáciu možné si sťahovať do času, kým nebude prístupná už aj cez aplikačný obchod Google Play.

Manuály sú zverejnené na stránke

„Aplikácia je určená pre prevádzkovateľov či organizátorov hromadných podujatí a uľahčí kontrolu platnosti dokumentov o imunitnom statuse zákazníka. Do manuálov sme preto z praktických dôvodov zahrnuli aj odpovede na základné otázky o fungovaní a používateľskej podpore pre OverPass,“ dodala Račková.

Manuály sú zverejnené na webovej stránke ÚVZ (www.uvzsr.sk).

Viac k témam: COVID automat, gastro, Koronavírus, obchod, služby
Zdroj: Webnoviny.sk – Prevádzkovateľom gastro i služieb pomôžu prehľadné manuály, vysvetlia im nové opatrenia v COVID automate © SITA Všetky práva vyhradené.