Predajne Terno a KRAJ rozširujú opatrenia na zvýšenie bezpečnosti

Slovensko Správy

17.3.2020 (Webnoviny.sk) – Siete obchodov s potravinami Terno a Kraj dočasne skracujú otváracie hodiny svojich prevádzok. Zmena začína platiť od dnešného dňa do 27. marca. Obchody tiež sprísňujú pravidlá vstupu do predajní.

Predajne potravín Terno a Kraj budú počas pracovných dní otvorené pre zákazníkov do 19:00. V sobotu, počas najbližšieho víkendu (21. marca), budú obchody otvorené do 15:00 a v nedeľu ostanú zatvorené. „Posledné dni sú všetci naši zamestnanci veľmi vyťažení. Obsluha veľkého počtu zákazníkov, dokladanie tovaru, ale aj neustále dezinfekcie v predajniach sa podpisujú na ich únave. V súčasnosti nie je rizikom dostupnosť tovaru, ale výpadok zamestnancov v predajniach a v logistických centrách. Aktuálne sa nachádza v domácom prostredí veľká časť zákazníkov a preto nie je problém prispôsobiť svoje nakupovanie týmto skráteným časom. Ďakujeme našim zákazníkom za pochopenie a prosíme o rozloženie nákupov na piatok, sobotu a pondelok, aby nedošlo k preťaženiu a zvýšeniu koncentrácie zákazníkov v sobotu. Chceme počas týchto dní dopriať našim zamestnancom možnosť oddýchnuť si, aby mohli od pondelka poskytovať 100-percentný servis zákazníkom,“ hovorí riaditeľ spoločnosti TERNO real estate Stanislav Čajka a dodáva, že zmena otváracích hodín platí zatiaľ do 27. marca. „Chcem poďakovať všetkým našim zamestnancov za ich výkon a disciplinované správanie v posledných dňoch,“ hovorí Čajka.

Predajne Terno a Kraj zaznamenali v posledných dňoch zvýšený záujem o niektoré druhy tovaru. „Všetky druhy tovaru, o ktoré je záujem, pravidelne dopĺňame a na pultoch aj v skladoch ich máme v dostatočnom množstve. Od našich dodávateľov máme hlásené minimálne výpadky, tieto v žiadnom prípade neovplyvnia možnosť výberu pre zákazníkov. V sortimente máme dostatočné množstvo produktov, ktoré dokážu tieto výpadky nahradiť,“ hovorí Čajka.

Vzhľadom na možné šírenie vírusu spoločnosť Terno real estate prijala viaceré opatrenia na ochranu zdravia zákazníkov a zamestnancov. Od včerajšieho dňa je možné do predajní vstupovať iba s ochranným rúškom, prípadne inak vhodne zakrytými ústami a nosom. Nakupujúci, ktorí toto nerešpektovali, neboli obslúžení. „Toto opatrenie sme však ešte sprísnili. Od zajtra bude pred vchodom do našich predajní stáť zamestnanec bezpečnostnej služby, ktorý bude vpúšťať iba zákazníkov s rúškami, prípadne inak vhodne zakrytými ústami a nosom. Vzhľadom na to, že ešte stále je nedostatok ochranných prostriedkov, berieme vážne odporúčania krízového štábu z dňa 16.03.2020 a chceme aj takto prispieť k zníženiu rozširovania vírusu,“ vysvetľuje Čajka.

Zamestnanci predajní majú k dispozícií dezinfekčné prostriedky a jednorazové hygienické utierky. Boli informovaní o tom, ako sa správať v súčasnej situácií a o potrebe dodržiavať bezpečný odstup od ľudí. Minimálne trikrát denne v predajniach dezinfikujú všetky plochy, ktorých sa ľudia dotýkajú. Ide najmä o kľučky všetkých dverí, nákupné vozíky, dopravné pásy pri pokladniach, alebo klávesnice váh a pokladní. Dezinfikujú sa tiež nádoby, ktoré sa využívajú na potraviny. Zamestnanci dostali podrobné inštrukcie ako dezinfekcie vykonávať, aby bol zabezpečený ich účinok.

UPRAVENÉ OTVÁRACIE HODINY:

Pondelok – Piatok – bude otvorené do 19:00 hod.

Sobota 21.3. – bude otvorené do 15:00 hod.

Nedeľa 22.3. – všetky predajne budú zatvorené

Podrobnejšie informácie o otváracích hodinách predajní TERNO, KRAJ a Moja Samoška nájdete na web stránkach www.terno.skwww.krajpotravin.sk.

O spoločnosti TERNO real estate

Spoločnosť TERNO real estate aktuálne prevádzkuje viac ako 100 predajní Terno a Moja Samoška. V marci 2018 predstavila prvú predajňu pod názvom KRAJ, v súčasnosti ich už prevádzkuje 22 a plánuje ďalšiu expanziu.

Informačný servis

Viac k témam: Koronavírus, kraj, otváracie hodiny, PR, Terno
Zdroj: Webnoviny.sk – Predajne Terno a KRAJ rozširujú opatrenia na zvýšenie bezpečnosti © SITA Všetky práva vyhradené.