Prechod rozhorúčenou Saharou ich stál život. V púšti našli telá mŕtvych migrantov, vrátane detí

Správy Svet

12.8.2021 (Webnoviny.sk) – Šiesti migranti, vrátane štyroch detí, zomreli od smädu v tuniskej časti púšte Sahara neďaleko hraníc s Alžírskom. Informoval o tom vo štvrtok guvernér tuniskej provincie Tozeur.

Migranti zo subsaharskej Afriky zomreli v období vlny horúčav, ktorá v súčasnosti zasiahla Tunisko a celý región Stredomoria, povedal Aymen Béjaoui pre miestnu televíznu stanicu. Teploty v Tunisku podľa meteorologickej služby krajiny v stredu dosiahli rekordnú výšku 50 stupňov Celzia.

Tuniské úrady v poslednom období informovali, že pozorujú rast počtu migrantov z afrických krajín, ktorí sa snažia prekročiť hranice medzi Alžírskom a Tuniskom s cieľom dostať sa do Európy cez Stredozemné more.

V uplynulých týždňoch tuniskí rybári a námorníctvo krajiny z mora vytiahli mnoho tiel utopených migrantov a stovky ďalších zachránili po tom, ako sa potopili viaceré plavidlá snažiace sa dostať do Európy.

Viac k témam: extrémne horúčavy, nelegálna migrácia, Sahara, úmrtie, utečenci migranti
Zdroj: Webnoviny.sk – Prechod rozhorúčenou Saharou ich stál život. V púšti našli telá mŕtvych migrantov, vrátane detí © SITA Všetky práva vyhradené.