Pre rodiny z prešovskej bytovky pripravili výstavu obrazov, každá si môže jeden odniesť

Slovensko Správy

23.7.2020 (Webnoviny.sk) – Výstavu pre rodiny, ktoré prežili minuloročnú tragédiu na Mukačevskej ulici v Prešove, pripravuje občianske združenie K – art v spolupráci s mestom Prešov v mestskej Galérii Caraffka. Výstava má pripomínať pomoc a podporu rodinám, ktorú rodiny postihnuté udalosťami po výbuchu plynu našli nielen u Prešovčanov, ale u všetkých, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli. Pomáhať má aj samotná výstava.

Ako agentúru SITA informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, občianske združenie K – art oslovilo mesto Prešov s myšlienkou venovať obraz všetkým rodinám z postihnutej bytovky v Prešove.

„Združenie venuje jeden z obrazov každej rodine z vybuchnutého bytového domu ako spomienku, ktorá sa im bude navždy spájať s dobrom, pomocou a solidaritou v ťažkých chvíľach,“ uviedla Šitárová.

Výstava obrazov bude v Galérii Caraffka sprístupnená v piatok 24. júla od 13:00. „O 16:00 sa uskutoční vernisáž, po ktorej si bude môcť každá rodinka odniesť do svojho nového domova vybraný obraz,“ uviedla vedúca Galérie Caraffka Janette Langová. Ako dodala, v prípade, že na výstave ostanú niektoré obrazy voľné, bude možné si ich od občianskeho združenia kúpiť.

K tragickému výbuchu plynu na Mukačevskej 7v Prešove prišlo 6. decembra 2019. Pri nešťastí prišlo o život osem ľudí. Dvanásťposchodovú bytovku kompletne zbúrali a odstránili. Pre obyvateľov výbuchom zničeného bytového domu sa na verejnom účte mesta Prešov vyzbieralo celkovo 5 117 269,51 eura. Do zbierky prispelo 77 322 darcov zo Slovenska aj zahraničia.

Viac k témam: obrazy, Výbuch plynu v Prešove, výstava
Zdroj: Webnoviny.sk – Pre rodiny z prešovskej bytovky pripravili výstavu obrazov, každá si môže jeden odniesť © SITA Všetky práva vyhradené.