Požiar bytového domu v New Yorku si vyžiadal 19 obetí, zomrelo aj niekoľko detí

Správy Svet

10.1.2022 (Webnoviny.sk) – Pri požiari bytového domu v newyorskej štvrti Bronx zahynulo 19 ľudí, medzi nimi aj deväť detí. Viac ako 50 osôb utrpelo zranenia a 13 ľudí museli hospitalizovať v kritickom stave.

Najsmrteľnejší požiar v New Yorku za ostatné tri desaťročia podľa vyšetrovateľov spôsobil elektrický ohrievač v mezonetovom byte na druhom a treťom poschodí v 19-poschodovej budove.

Uväznení obyvatelia rozbíjali okná, aby sa mohli nadýchať vzduchu, a keď z bytu na nižšom poschodí, kde požiar vypukol, začať stúpať dym, napchali pod dvere mokré uteráky. Preživší priznali, že v panike utekali po zatemnených chodbách a schodištiach, kde takmer nemohli dýchať.

Ako uviedol šéf hasičov Daniel Nigro, obete našli na každom poschodí. Mnohé skonali v dôsledku zástavy srdca a dýchania. Podľa Nigra sa niektorí nedokázali dostať do bezpečia pre množstvo dymu.

Zopár obyvateľov bytového domu uviedlo, že spočiatku ignorovali hlásiče dymu, keďže predtým v budove zo 70. rokov minulého storočia zažili množstvo falošných poplachov.

Viac k témam: Požiar domu, Úmrtia
Zdroj: Webnoviny.sk – Požiar bytového domu v New Yorku si vyžiadal 19 obetí, zomrelo aj niekoľko detí © SITA Všetky práva vyhradené.