Pôsobenie Matoviča v politike vníma negatívne 82 percent voličov, najviac mu dôverujú ľudia nad 66 rokov

Slovensko Správy

16.6.2022 (Webnoviny.sk) – Pôsobenie súčasného ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) vníma negatívne 82 percent voličov. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky agentúry Ako pre reláciu Na hrane televízie Joj, ktorý sa konal od 7. júna do 10. júna na vzorke tisíc respondentov. Účastníci prieskumu odpovedali na otázku: „Ako hodnotíte celkové pôsobenie Igora Matoviča v slovenskej politike?“.

Najviac priaznivcov medzi voličmi OĽaNO

Matovičove pôsobenie úplne negatívne vníma 53,8 respondentov a skôr negatívne 28,2 percenta opýtaných. Skôr pozitívne jeho pôsobenie v politike vníma 9,1 percenta opýtaných, úplne pozitívne 1,5 percenta respondentov. Zvyšných 7,4 percenta opýtaných nevedelo alebo nechcelo odpovedať.

Spomedzi voličov jednotlivých politických strán má Matovič najviac priaznivcov v hnutí Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (55 percent) a v hnutí Sme rodina (24 percent). Verí mu aj 12 percent voličov Kresťanskodemokratického hnutia a osem percent voličov Progresívneho Slovenska.

Najväčšia podpora z Trnavského kraja

Najviac mu nedôverujú voliči hnutia Republika (97 percent), Smer – sociálna demokracia (94 percent) a Hlas – sociálna demokracia (93 percent).

Matovič a jeho pôsobenie v politike je horšie vnímané u mužov než u žien. Z hľadiska vekových kategórií Igorovi Matovičovi najviac dôverujú ľudia nad 66 rokov (14 percent). Nasledujú voliči vo veku 50 až 65 rokov (12 percent). Súčasnému ministrovi financií najviac nedôverujú voliči vo veku 18 až 33 rokov (86 percent) a ľudia vo veku 34 až 49 rokov (82 percent).

Z regionálneho hľadiska má Matovič najväčšiu podporu v Trnavskom (16 percent), Košickom a Nitrianskom kraji (obe 12 percent) a Banskobystrickom a Žilinskom kraji (v oboch po 10 percent). Najnegatívnejšie jeho pôsobenie v politike hodnotia v Trenčianskom kraji (87 percent), Prešovskom kraji (86 percent) a v Bratislavskom kraji (83 percent).

Viac k témam: Minister financií SR, Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk – Pôsobenie Matoviča v politike vníma negatívne 82 percent voličov, najviac mu dôverujú ľudia nad 66 rokov © SITA Všetky práva vyhradené.