Poprad by mohol s výstavbou nájomných bytov mohol začať budúci rok

Slovensko Správy

30.10.2021 (Webnoviny.sk) – Mesto Poprad pokračuje v príprave plánovanej výstavby nájomných bytov na sídlisku Juh IV, a tiež takzvaného prestupného bývania v mestskej časti Matejovce. Na ich výstavbu chce využiť financie, ktoré získalo z predaja svojho podielu v popradskom akvaparku.

Podľa vedúcej odboru výstavby na mestskom úrade Kristíny Horákovej sa na bytový dom na sídlisku Juh dokončuje projekt na územné konanie.

Ako ďalej uviedla pre agentúru SITA, výstavbu mesto plánuje začať po vybavení stavebného povolenia a vysúťažení zhotoviteľa v priebehu budúceho roka. Zároveň dodala, že na prestupné bývanie zatiaľ projekt nie je vyhotovený.

Zámer plánovanej výstavby

Na projektovú prípravu zámerov schválili mestskí poslanci ešte v apríli dokopy 150-tisíc eur z Mestského fondu rozvoja bývania. Predbežne sa hovorilo o viac ako 60 bytoch. Ako vtedy uviedla Horáková, v bytovom dome na Juhu sa počíta s minimálne tridsiatimi bytovými jednotkami.

V bytovom dome s prvkami prestupného bývania na Staničnej ulici v Matejovciach by ich mohlo byť tridsaťšesť.

Zámerom plánovanej výstavby v mestskej časti Matejovce je rozšíriť možnosti sociálneho bývania. Samospráva chce zlepšiť podmienky bývania znevýhodnených skupín obyvateľov, najmä tamojšej rómskej komunity.

Kúpa od súkromnej spoločnosti

Za uplynulých viac ako 10 rokov Poprad postavil 114 nájomných bytov. Naposledy, v roku 2009, pribudlo 84 nájomných bytov v Matejovciach.

V septembri tohto roka mestskí poslanci odsúhlasili kúpu troch nájomných bytov za približne 317-tisíc eur od súkromnej spoločnosti, a to v nedávno dostavanom bytovom dome v časti Juh IV. Ide o jeden dvojizbový byt a dva trojizbové.

Viac k témam: Nájomné byty, Prestupné bývanie, Výstavba bytov
Zdroj: Webnoviny.sk – Poprad by mohol s výstavbou nájomných bytov mohol začať budúci rok © SITA Všetky práva vyhradené.