Popadané stromy a zatopené pivnice, hasiči zasahovali pre nočné búrky viac ako 80-krát (foto)

Slovensko Správy

29.7.2020 (Webnoviny.sk) – Nočné búrky si vyžiadali 83 výjazdov hasičov. Agentúru SITA o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a Záchranného zboru. Hasiči zasahovali najviac v Trnavskom kraji a najčastejšie pomáhali pri odstraňovaní popadaných stromov.

„Najviac zásahov vykonali hasiči v Trnavskom kraji (43), pričom najvážnejšia situácia bola v meste Skalica, kde bola ich pomoc potrebná až 17-krát. V Žilinskom kraji zasahovali hasiči 19-krát, v Trenčianskom kraji boli privolaní v súvislosti s nepriaznivým počasím k desiatim udalostiam,“ informuje Križanová.

Hasiči vo väčšine prípadov pomáhali pri odstraňovaní popadaných stromov z cestných komunikácií, rodinných domov, budov a zaparkovaných vozidiel, a to celkom 70-krát. V ostatných 13 prípadoch bola ich pomoc potrebná pri odčerpávaní vody zo zatopených pivničných priestorov, garáži a ulíc.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Hasiči pomáhali odstraňovať škody po nočných búrkach (fotografie)

Viac k témam: popadané stromy, silné búrky
Zdroj: Webnoviny.sk – Popadané stromy a zatopené pivnice, hasiči zasahovali pre nočné búrky viac ako 80-krát (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.