Ponechanie Kovaříka vo funkcii záujem štátnej služby neohrozí, garantuje Mikulec

Slovensko Správy

27.8.2021 (Webnoviny.sk) – Ponechanie obvineného prezidenta Policajného zboru SR Petra Kovaříka vo funkcii v žiadnom prípade nebude ohrozovať dôležitý záujem štátnej služby. Uviedol to minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) na svojom profile na sociálnej sieti.

Vysvetlil, že podľa zákona o policajnom zbore policajt sa musí dočasne pozbaviť výkonu štátnej služby, ak by jeho ďalšie ponechanie vo výkone štátnej služby ohrozovalo dôležitý záujem štátnej služby alebo priebeh objasňovania jeho konania. Zároveň musí byť podozrivý, že porušil služobnú povinnosť zvlášť hrubým spôsobom alebo spáchal trestný čin.

„Je potrebné aj v tejto veci si uvedomiť, že rešpektujúc prezumpciu neviny samotné uznesenie o vznesení obvinenia nie je rozhodnutím o vine či treste, t.j. nie je konečným rozhodnutím, ale je len začatím ďalšieho štádia trestného konania, počas ktorého bude možné preveriť obranu obvineného, na ktorú bude braný ohľad,“ uviedol Mikulec.

Viac k témam: obhajoba, obvinenie, prezumpcia neviny
Zdroj: Webnoviny.sk – Ponechanie Kovaříka vo funkcii záujem štátnej služby neohrozí, garantuje Mikulec © SITA Všetky práva vyhradené.