Poľsko sprísňuje opatrenia, veľké obchody aj kaderníctva zostanú zatvorené aj po Veľkej noci

Správy Svet

25.3.2021 (Webnoviny.sk) – Poľská vláda nariadila prísnejšie pandemické opatrenia na dvojtýždňové obdobie okolo Veľkej noci. Novými pravidlami chce obmedziť spoločenské kontakty, keďže poľské zdravotnícke orgány tento týždeň evidujú rekordné prírastky pozitívne testovaných osôb.

Obmedzenia zahŕňajú zatvorenie jaslí a predškolských zariadení, veľkých obchodov s nábytkom a domácimi potrebami či kaderníckych a kozmetických salónov. Účinnosť nadobudnú v sobotu a v platnosti zostanú do 9. apríla.

Viac o téme: Koronavírus

Predseda vlády Mateusz Morawiecki vyzval Poliakov k „národnej solidarite“ na záchranu životov, pracovných miest a zdravotníctva, ktoré funguje na hranici možností. „Sme krôčik od prekročenia hranice, za ktorou už nebudeme schopní našich občanov správne uzdraviť,“ uviedol Morawiecki. „Urobíme všetko pre to, aby sme sa vyhli takémuto scenáru.“

Podľa ministerstva zdravotníctva pribudlo vo štvrtok viac ako 34-tisíc pozitívne testovaných osôb. Deň predtým zaznamenali takmer 30-tisíc nových prípadov. Úrady väčšinu z nich pripisujú vysoko infekčnému variantu, ktorý pôvodne identifikovali vo Veľkej Británii.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Poľsko sprísňuje opatrenia, veľké obchody aj kaderníctva zostanú zatvorené aj po Veľkej noci © SITA Všetky práva vyhradené.