Pollák ml. zvoláva ľudskoprávny výbor, raz a navždy chce uzavrieť tému protiprávnej sterilizácie žien

Slovensko Správy

16.7.2021 (Webnoviny.sk) – Poslanec Národnej rady SR (NR SR) Peter Pollák ml. (OĽaNO) zvoláva na 21. júla Výbor NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny k téme protiprávnej sterilizácie žien na Slovensku. Ako informoval hovorca hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Matúš Bystriansky, väčšina z protiprávne sterilizovaných žien sa doteraz nedočkala spravodlivosti a práve to má byť predmetom rokovania výboru.

„Je veľmi dôležité otvoriť túto tému, ktorá sa tu neriešila roky. Hovorilo sa o nej veľa, no nikto sa doteraz nemal k činu,“ poznamenal Pollák ml. Na ľudskoprávnom výbore sa bude o probléme rozprávať s dvomi protiprávne sterilizovanými ženami, ale aj s verejnou ochrankyňou práv Máriou Patakyovou.

„Je neprijateľné, že Slovenská republika sa ešte stále nevysporiadala s týmto problémom. Verím, že sa posunieme o krok bližšie k náprave ujmy na neprávom sterilizovaných ženách,“ uviedla Patakyová. Pollák ml. si je istý tým, že sa túto tému podarí „raz a navždy uzavrieť“.

Viac k témam: Výbor NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny
Zdroj: Webnoviny.sk – Pollák ml. zvoláva ľudskoprávny výbor, raz a navždy chce uzavrieť tému protiprávnej sterilizácie žien © SITA Všetky práva vyhradené.