Polícia využila vlani najviac informačno-technických prostriedkov, ktoré im pomohli pri vyšetrovaní

Slovensko Správy

19.2.2022 (Webnoviny.sk) – Na všetky krajské súdy a Špecializovaný trestný súd sa podalo vlani 1 645 žiadostí o vydanie súhlasu na použitie informačno-technických prostriedkov (ITP). Súdy vyhoveli 1 624 žiadostiam a 21 žiadostí odmietli.

Polícia podala najviac žiadostí

Vyplýva to zo správ branno-bezpečnostného výboru parlamentu a výborov na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS) a Vojenského spravodajstva o stave použitia ITP za rok 2021, ktoré dnes parlament zobral na vedomie.

Policajný zbor SR podal vlani celkovo 1 008 žiadostí na využitie ITP. Celkový počet vydaných súhlasov bol 994 a 14 žiadostí sudca odmietol.

ZVJS nepodal ani jednu žiadosť

Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) nepodal ani jednu žiadosť. Kriminálny úrad finančnej správy SR podal 83 žiadostí na použitie ITP. Ani jednu žiadosť sudca neodmietol.

Slovenská informačná služba (SIS) podala minulý rok 481 žiadostí o vydanie súhlasu na použitie ITP. Súd vyhovel 475 žiadostiam a 6 ich zamietol. Vojenské spravodajstvo požiadalo vlani o použitie ITP v 73 prípadoch. Sudca ani jednu žiadosť neodmietol.

Viac k témam: Informačno-technické prostriedky, odposluchy
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia využila vlani najviac informačno-technických prostriedkov, ktoré im pomohli pri vyšetrovaní © SITA Všetky práva vyhradené.