Polícia stíha prvú námestníčku generálneho prokurátora Vieru K., dôvodom má byť možné porušenie karantény

Slovensko Správy

5.11.2020 (Webnoviny.sk) – Prvú námestníčku generálneho prokurátora Vieru K. stíha polícia za možné porušenie karantény. Potvrdila to pre agentúru SITA hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková.

Policajti začali trestné stíhanie pre zločin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby, spáchaného počas krízovej situácie. Martiniaková dodala, že za toto konanie hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Bližšie okolnosti k prípadu neuviedla, keďže sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Viac o téme: Koronavírus

Podľa stanoviska Generálnej prokuratúry SR (GP SR) nemala a ani nemá Viera K. žiadne príznaky ochorenia COVID-19. V stanovisku sa konštatovalo, že po absolvovaní antigénového testu, ktorý bol pozitívny, prvá námestníčka vzhľadom na to, že vedela, že pôjde do karantény, bezodkladne oznámila výsledok testovania v kancelárii GP SR za účelom odovzdania agendy a do kancelárie nevstúpila.

O prítomnosti Viery K. na prokuratúre napriek pozitívnemu testu informoval v utorok 3. novembra Denník N. Viera K. podľa stanoviska v priestoroch generálnej prokuratúry s nikým už do styku neprišla, veci rozdelila a ponechala s odkazom na pracovnom stole.

Okrem svojej kancelárie sa po budove nepohybovala, mala na tvári rúško, bola v budove minimálny nevyhnutný čas a z budovy odišla,“ uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Viac k témam: karanténa, Koronavírus, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia stíha prvú námestníčku generálneho prokurátora Vieru K., dôvodom má byť možné porušenie karantény © SITA Všetky práva vyhradené.