Polícia riešila kurióznu krádež pre šesť eur, „zlodej roka“ zanechal na mieste činu osobné veci (foto)

Slovensko Správy

11.6.2020 (Webnoviny.sk) – Kurióznu krádež riešili policajti v Trnavskom kraji. V areáli spoločnosti v Cíferi úradoval zlodej, ktorý nechal na mieste činu svoje osobné veci. Štyridsaťročný, v minulosti už trestaný muž, spáchal skutok v skúšobnej lehote.

Muž chcel ukradnúť mosadzné piliny

Ako informovala trnavská krajská polícia, páchateľ prestrihol plot a z kontajnera sa snažil vybrať mosadzné piliny, tzv. špony.

Pri krádeži ho však prichytil pracovník SBS a začal ho naháňať. Zlodejovi sa podarilo utiecť, na mieste však zostal jeho batoh s osobnými vecami a dva mobily.

O treste rozhodne súd

Krátko nato ho kriminalisti zadržali v opustenom dome na miestnom futbalovom ihrisku. Muža obvinili z krádeže v štádiu pokusu a o jeho treste rozhodne súd.

Obvinený bol už v minulosti odsúdený za majetkovú trestnú činnosť. Pre šesť eur, ktoré by dostal za špony v zbernom dvore, a štyri eurám za poškodenie plotu, mu teraz hrozí až dvojročné väzenie.

Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia riešila kurióznu krádež pre šesť eur, „zlodej roka“ zanechal na mieste činu osobné veci (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.