Polícia počas akcie Dobytkár zadržala ďalšiu osobu, má ňou byť exšéf platobnej agentúry

Slovensko Správy

22.4.2020 (Webnoviny.sk) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) pokračuje vo vyšetrovaní prípadu korupcie z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA). Ako ďalej informovala polícia na sociálnej sieti, v rámci akcie „Dobytkár“ v stredu v poobedňajších hodinách v Bratislave zadržali jednu osobu dôvodne podozrivú zo spáchania korupčnej trestnej činnosti.

„Po vykonaní prvotných procesných úkonov budú poskytnuté bližšie informácie,“ dodáva polícia. Podľa portálu Aktuality.sk je zadržanou osobou bývalý šéf PPA Juraj K.

NAKA v rámci akcie „Dobytkár“ opakovane počas marca a apríla vykonávala zaisťovacie úkony na celom území Slovenska. Dôvodom sú podozrenia z korupčnej trestnej činnosti a legalizácie príjmov z trestnej činnosti z prostredia PPA.

V rámci akcií policajti zaistili hotovosť minimálne 100-tisíc eur a veci rôznej povahy v hodnote najmenej 800-tisíc eur, najmä umelecké diela súvisiace s vyšetrovanou trestnou činnosťou. Celkovo päť obvinených osôb vzali zatiaľ súdy do väzby.

Viac k témam: akcia „Dobytkár“, korupcia
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia počas akcie Dobytkár zadržala ďalšiu osobu, má ňou byť exšéf platobnej agentúry © SITA Všetky práva vyhradené.