Polícia po deviatich rokoch objasnila vraždu v Martine, pomohli výpovede svedkov

Slovensko Správy

29.4.2022 (Webnoviny.sk) – Polícii sa podarilo objasniť vraždu Renáty Brezniakovej, ktorá sa stala 29. mája 2013 v Martine na pravom brehu rieky Turiec. Ako Policajný zbor SR informoval na sociálnej sieti, vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v tejto veci obvinil osobu P. Š. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Polícia pripomína, že podľa výsledkov súdnej pitvy bolo bezprostrednou príčinou smrti ženy udusenie v dôsledku zaškrtenia. „Páchateľ ju mal uškrtiť utiahnutím škrtidla okolo krku. Ide teda o úmyselné konanie,“ uviedla polícia. Zároveň skonštatovala, že hoci sa skutok stal pred deviatimi rokmi, dostatok dôkazov na obvinenie konkrétnej osoby sa podarilo získať až v priebehu tohto a minulého roku. „Pomohli tomu výpovede svedkov, na podklade ktorých bolo možné odhaliť obvineného,“ vysvetlili policajti.

Vyšetrovatelia a operatívci zadržali podozrivého v spolupráci s banskobystrickým pohotovostným policajným útvarom. „Sudca pre prípravné konanie okresného súdu v Žiline vzal obvineného do väzby. Dôvodom bola obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu,“ dodala polícia.

Viac k témam: Krimi, Vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia po deviatich rokoch objasnila vraždu v Martine, pomohli výpovede svedkov © SITA Všetky práva vyhradené.