Polícia ďakuje verejnosti za pomoc, aj vďaka vám sa podarilo zastaviť hoaxy o koronavíruse

Slovensko Správy

20.3.2020 (Webnoviny.sk) – Hoaxy o koronavíruse na sociálnych sieťach ustali. Polícii sa podarilo dostať situáciu pod kontrolu vďaka ľuďom, ktorí na ne upozorňovali. Posledné hodiny nezaznamenali nové a hlavne masovo zdieľané dezinformácie.

Viac o téme: Koronavírus

„Ak porovnáme prvé dni po vypuknutí koronavírusu v našom regióne, keď sme tu mali denne 2-3 masovo zdieľané (v tisíckach) dezinformácie, tak v súčasnosti je už relatívny pokoj,” uviedla polícia na sociálnej sieti.

Policajti na svojich stránkach rýchlo upozornili na tri najviac zdieľané poplašné zvukové správy. Upozorňovali na „zaručené informácie”, ako liečiť koronavírus. Zdieľali stanoviská ministerstva zahraničia aj obrany k hoaxom, ktoré sa dotýkali ich činnosti.

„Zamerali sme sa aj na absurdné dezinformácie, ktoré boli tiež masovo zdieľané. Všetky tieto kroky a celkový výsledok sa podaril vďaka vám a vašim správam, v ktorých ste nás na hoaxy upozorňovali. V tejto mimoriadnej situácii sa nedá odpovedať každému občanovi, ale každý jeden tip analyzujeme,” dodala polícia v svojom stanovisku.

Viac k témam: hoax, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia ďakuje verejnosti za pomoc, aj vďaka vám sa podarilo zastaviť hoaxy o koronavíruse © SITA Všetky práva vyhradené.