Policajti zadržali pri ukrajinských hraniciach cudzinca z Turecka, nemal povolenie na vstup do krajiny

Slovensko Správy

7.1.2022 (Webnoviny.sk) – Policajti oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru Vyšné Nemecké (okres Sobrance) zadržali začiatkom tohto týždňa v katastrálnom území tejto obce štátneho príslušníka Turecka. Informovala o tom hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Muža zaistili v utorok 4. januára v popoludňajších hodinách zhruba 300 metrov od vonkajšej hranice s Ukrajinou potom, ako jeho neoprávnené prekročenie štátnej hranice z Ukrajiny na Slovensko zaznamenali kamery. Cudzinca z dôvodu zistenia totožnosti predviedli na oddelenie, kde absolvoval PCR test s negatívnym výsledkom.

Ako upozornila Kopernická cudzinec prekročil vonkajšiu hranicu s Ukrajinou neoprávnene mimo hraničný priechod a zdržiaval sa na Slovensku bez povolenia príslušných orgánov.

„Z uvedeného dôvodu mu policajti v prítomnosti tlmočníka vydali rozhodnutie o administratívnom vyhostení z územia SR s uloženým zákazom vstupu na územie všetkých členských štátov EÚ na dobu troch rokov,“ skonštatovala hovorkyňa. Nasledujúci deň odovzdali hraniční policajti v zmysle dohody medzi Európskym spoločenstvom a vládou Ukrajiny o readmisii osôb cudzinca príslušníkom Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny.

Viac k témam: Cudzinecká polícia
Zdroj: Webnoviny.sk – Policajti zadržali pri ukrajinských hraniciach cudzinca z Turecka, nemal povolenie na vstup do krajiny © SITA Všetky práva vyhradené.