Policajti strieľali na unikajúce vozidlo, vodičovi sa podarilo stratiť v kukuričnom poli

Slovensko Správy

5.9.2021 (Webnoviny.sk) – Policajti z Dunajskej Stredy počas nočnej služby prenasledovali Mercedes-Benz cez obce Ohrady a Veľké Dvorníky. Vodič nezastavil, policajti museli použiť služobnú zbraň. Informovala o tom Zlatica Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trnava.

Policajtov viackrát ohrozil

Podľa Antalovej v skorých ranných hodinách si policajná hliadka všimla strieborné auto, ktoré cez obec Ohrady išlo zjavne rýchlejšie, ako malo. Nepozdával sa im ani technický stav staršieho vozidla, a aj preto sa ho rozhodli skontrolovať. Vodič ich výzvu na zastavenie neuposlúchol a vysokou rýchlosťou začal unikať. Počas naháňačky policajtov viackrát ohrozil. Pri zákroku použili policajti aj služobnú zbraň. Okrem varovných výstrelov do vzduchu, vodičovi viacerými zásahmi trafili auto a zadné koleso.

S prestrelenou pneumatikou unikal ešte niekoľko kilometrov. Jeho šialenú jazdu ukončila až rampa na konci ulice v obci Veľké Dvorníky. Zastavil a dal sa na útek po vlastných. Policajt ho prenasledoval a použil ďalšie varovné výstrely. Mladíkovi sa podarilo hliadke ujsť v kukuričnom poli,“ uviedla Antalová

Vodič má uložený zákaz šoférovania

Podľa nej policajti zaistili na mieste viaceré stopy a jeho spolujazdca obmedzili na osobnej slobode. Toho preverujú v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou. Vodič, ktorého policajti spoznali na základe osobnej a miestnej znalosti, má navyše uložený zákaz šoférovania. To, či mladík skutočne unikajúce auto šoféroval, budú zisťovať na základe znaleckého skúmania.

Polícia podľa Antalovej polícia začala vo veci trestné stíhanie pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. V prípade dokázania viny, hrozí páchateľovi skutku trest odňatia slobody až na dva roky.

Viac k témam: naháňačka s policajtmi
Zdroj: Webnoviny.sk – Policajti strieľali na unikajúce vozidlo, vodičovi sa podarilo stratiť v kukuričnom poli © SITA Všetky práva vyhradené.