Policajti objasnili stotisícovú krádež a lúpežné prepadnutie, oba činy majú na svedomí dvaja muži

Slovensko Správy

30.4.2020 (Webnoviny.sk) – Bratislavskí policajti objasnili prípad stotisícovej krádeže a lúpežné prepadnutie. Na svedomí ich majú, v minulosti už trestaní, 34-ročný Ľubomír F. a 33-ročný Matej G. Za tieto činy im hrozí trest sedem až dvanásť rokov.

Ako informovala bratislavská krajská polícia, vlani v júli ukradli z automobilky v Devínskej Novej Vsi viacero komponentov a súčiastok za vyše 46 tisíc eur. O pár dní z ďalšej firmy ukradli viaceré komponenty do vozidiel Audi Q7 za viac ako 55 tisíc eur.

Dvojica má navyše na svedomí aj lúpežné prepadnutie. Vo februári tohto roku spolu s Jánom G. prepadli 64-ročného muža z Bratislavy. Prenasledovali ho na aute a ten im zastavil pretože si myslel, že sú to policajti. Na vozidle mali maják a z auta ho vytiahli so slovami “policajný zásah”.

Muža ohrozovali zbraňou a zobrali mu hotovosť cca 1 320 eur. V prípade Ľubomíra F. a Mateja G. bol spracovaný podnet na väzobné stíhanie, ich komplic Ján G. je stíhaný na slobode.

Viac k témam: krádež, lúpežné prepadnutie, ozbrojená lúpež, väzenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Policajti objasnili stotisícovú krádež a lúpežné prepadnutie, oba činy majú na svedomí dvaja muži © SITA Všetky práva vyhradené.