Pokračuje súd v kauze vraždy exprimátora Hurbanova, na pojednávanie prišla aj Zsuzsová

Slovensko Správy

1.12.2020 (Webnoviny.sk) – Záverečnými rečami obžalovaných v utorok pokračuje hlavné pojednávanie vo veci vraždy bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici. Na pojednávanie prišla aj spoluobvinená Alena Zsuzsová, ktorá je súdená tiež v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka.

Hlavným svedkom je Andruskó

Záverečné reči prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry a obhajcov zazneli už v pondelok, pričom prokurátor vo svojej žiada pre všetkých troch obžalovaných 25-ročné tresty odňatia slobody.

Hlavným obžalovaným je Roman O., ktorý si mal vraždu objednať. Obžalovaná Zsuzsová mala byť sprostredkovateľkou vraždy a ďalší obžalovaný Vladimír M. ju mal následne zadať Štefanovi Kaluzovi, ktorý je už za jej vykonanie právoplatne odsúdený.

Hlavným svedkom v tejto kauze má byť Zoltán Andruskó, ktorý je kľúčovým svedkom aj v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka.

Politika zavraždili pred jeho domom

Exprimátora a regionálneho politika Basternáka zavraždili 9. júla 2010 večer pred jeho domom. Polícia vtedy pracovala s verziou, že vraždu si niekto objednal. Strelec Kaluz však objednávateľa neprezradil.

Zsuzsová v minulosti robila Romanovi O. politickú kampaň na post primátora Hurbanova proti zavraždenému Basternákovi. Vladimír M. je bývalý príslušník skupiny sýkorovcov a s Kaluzom pracovali pre rovnakú súkromnú bezpečnostnú službu.

Viac k témam: vražda exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka
Zdroj: Webnoviny.sk – Pokračuje súd v kauze vraždy exprimátora Hurbanova, na pojednávanie prišla aj Zsuzsová © SITA Všetky práva vyhradené.