Podnikateľ Výboh je v databáze hľadaných osôb, údajne sa zdržiava v zahraničí

Slovensko Správy

13.8.2021 (Webnoviny.sk) – Podnikateľ Miroslav Výboh, ktorý bol obvinený v rámci policajnej akcie Mýtnik III, sa už nachádza v databáze hľadaných osôb na internetovej stránke ministerstva vnútra. Ako sa uvádza na profile hľadaného, pátranie po ňom vyhlásilo v piatok Okresné riaditeľstvo Policajného zboru vo Zvolene.

Dôvodom je vydanie Európskeho zatýkacieho rozkazu, ktorý na neho spolu s medzinárodným zatykačom vydal ešte v pondelok 9. augusta Špecializovaný trestný súd. Obvinený podnikateľ sa nachádza údajne v zahraničí, pričom jeho advokát pre médiá povedal, že je ochotný vypovedať prostredníctvom telemostu.

V kauze Mýtnik III vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) celkovo vzniesol obvinenie voči ôsmim osobám. Obvinenia sa týkajú korupčnej trestnej činnosti, ktorá bola spáchaná štyrmi rôznymi skutkami. Voči dvom osobám vzniesli obvinenie pre trestný čin podplácania, voči ďalším šiestim pre trestný čin prijímania úplatku. Medzi obvinenými je aj podnikateľ Miroslav Výboh, ktorý je v zahraničí, alebo bývalá šéfka finančnej správy Lenka Wittenbergerová, ktorá sa priznala k trestnej činnosti a bola prepustená z policajného zadržania. Obvinený je tiež napríklad aj bývalý štátny tajomník rezortu financií Radko Kuruc.

Viac k témam: akcia „Mýtnik III“, akcia „Mýtnik“
Zdroj: Webnoviny.sk – Podnikateľ Výboh je v databáze hľadaných osôb, údajne sa zdržiava v zahraničí © SITA Všetky práva vyhradené.