Podnikateľ Brhel odmieta všetky obvinenia, svoju nevinu chce preukázať

Slovensko Správy

29.1.2021 (Webnoviny.sk) – Podnikateľ Jozef Brhel, ktorého v piatok podľa medializovaných informácií obvinila polícia v rámci akcie Mýtnik, odmieta všetky obvinenia a svoju nevinu je rozhodnutý preukázať pred orgánmi činnými v trestnom konaní.

Stanovisko Brhela a podnikateľskej skupiny združenej vo fonde ZMJ SICAV poskytol riaditeľ komunikácie skupiny Juraj Puchý.

Skupina zároveň potvrdila, že Brhel sa nachádza v zahraničí a hneď ako bude vyzvaný, vráti sa na Slovensko. Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v piatok v rámci akcie Mýtnik bývalého funkcionára finančnej správy a ďalších osem osôb. Podľa medializovaných informácií chceli zadržať aj podnikateľov Michala Suchobu a Brhela.

Všetky obvinenia sú podľa podnikateľskej skupiny ZMJ SICAV postavené „len na výpovediach osôb obvinených z iných trestných činov“. „Navyše v IT sektore, ktorého sa podľa medializovaných informácií obvinenia majú týkať, už nepôsobí viac ako desať rokov,“ uviedli v stanovisku.

Brhel sa tiež v piatok vzdal akýchkoľvek výkonných pozícií v spoločnostiach patriacich do podnikateľskej skupiny ZMJ SICAV.  Riadenie podnikateľskej skupiny združenej vo fonde ZMJ SICAV preberá od piatku Anton Bielik. Základom pôsobenia skupiny ZMJ SICAV sú energetika a reality.

Viac k témam: akcia „Mýtnik“
Zdroj: Webnoviny.sk – Podnikateľ Brhel odmieta všetky obvinenia, svoju nevinu chce preukázať © SITA Všetky práva vyhradené.