Pellegrini tvrdí, že polícia v prípade obvineného politika OĽaNO koná v súlade so zákonom

Slovensko Správy

20.11.2019 (Webnoviny.sk) – Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) tvrdí, že polícia koná v prípade obvinenia Jaroslava N. z opozičného hnutia OĽaNO pod dohľadom prokuratúry a v súlade so zákonom. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré agentúre SITA poslal tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Zabavený mobilný telefón

Jaroslav N. je obvinený zo spáchania trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti.

„Polícia Jaroslavovi N. nielen zabavila mobilný telefón, ale aj vzniesla obvinenie zo spáchania trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti. Preto odmietam akékoľvek účelové spochybňovanie práce orgánov činných v trestnom konaní len preto, že sa to niekomu práve politicky hodí,“ uviedol premiér.

Pellegrini tiež požiadal o stretnutie riaditeľa Vojenského spravodajstva Jána Balciara, aby sa informoval „o povahe a rozsahu protiprávneho konania“.

Údajne žiadal utajované skutočnosti

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil (NAKA) Jaroslava N. z trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti.

Podľa vyšetrovateľa údajne žiadal utajované skutočnosti na ochranu záujmov Slovenska a následne ich vyzradil ďalším osobám. Polícia na svojom Facebooku napísala, že dôvody tejto jeho „aktivity” sú predmetom ďalšieho vyšetrovania, preto zatiaľ nie je možné poskytnúť viac informácií.

Líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič reagoval, že pravdepodobne ide o primitívnu pomstu šéfa Vojenského spravodajstva Jána Balciara. Práve o ňom mal Jaroslav N. zverejniť závažné informácie, že záhadne vlastní desiatky drahých nehnuteľností a nevie hodnoverne vysvetliť spôsob ich nadobudnutia.

Viac k témam: predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Pellegrini tvrdí, že polícia v prípade obvineného politika OĽaNO koná v súlade so zákonom © SITA Všetky práva vyhradené.