Pellegrini ocenil policajtov a prokurátorov, ktorí vyšetrovali vraždu Kuciaka a Kušnírovej

Slovensko Správy

21.2.2020 (Webnoviny.sk) – Policajti a prokurátori odviedli dobrú robotu pri vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Uviedol to predsedu vlády Peter Pellegrini, ktorý si na summite Európskej únie v Bruseli pripomína výročie ich vraždy spred dvoch rokov.

„Je mi ľúto zmareného života dvoch mladých ľudí, tak ako mi je ľúto každého násilne ukončeného života. Žiaľ, takéto veci sa niekedy stávajú aj v tých najvyspelejších a najdemokratickejších štátoch. Vždy je však dôležitá otázka, ako na takýto čin zareagujú príslušné orgány,“ pokračoval Pellegrini, podľa ktorého bolo vyšetrenie vraždy jedným z jeho premiérskych priorít. „Ďakujem policajtom a prokurátorom za to, že dnes vrahovia i možní objednávatelia stoja pred súdom,“ dodal.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Druhé výročie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej (fotografie)

Premiér zároveň odmietol ďalšie rozdeľovanie spoločnosti. „Iba spravodlivý trest pre vrahov a úplná pravda o celom prípade môžu prispieť k zmiereniu ľudí na Slovensku. Pravda postavená na dôkazoch, nie na účelovo zverejňovaných čiastkových informáciách. Verím v spravodlivosť, verím v našu národnú jednotu, ktorú Slovensko tak veľmi potrebuje. A verím, že takýto ohavný čin sa na Slovensku už nikdy viac nezopakuje,“ uzavrel Pellegrini.

Vražda Jána Kuciaka a jeho snúbenice

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili vo februári 2018 v ich dome vo Veľkej Mači. Kuciak pracoval ako investigatívny a v rámci svojej činnosti sa zameriaval aj na kauzy spojené s podnikateľom Marianom Kočnerom.

V súčasnosti sa koná súdne pojednávanie s Kočnerom, Alenou Zsuzsovou, Miroslavom Marčekom a Tomášom Szabóm, ktorí sú obžalovaní z objednávky, sprostredkovania a vykonania vraždy. Marček je pritom vyčlenený na samostatné súdne pojednávanie.

Viac k témam: premiér Slovenskej republiky, vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – Pellegrini ocenil policajtov a prokurátorov, ktorí vyšetrovali vraždu Kuciaka a Kušnírovej © SITA Všetky práva vyhradené.