Pčolinský zahlasuje za odvolania Mikulca, Sulíkova SaS za ministrom vnútra stojí

Slovensko Správy

8.6.2021 (Webnoviny.sk) – Predseda poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Peter Pčolinský bude v parlamente hlasovať za odvolanie Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie ministra vnútra. Informuje o tom spravodajský portál aktuality.sk.

Rôzne názory v Sme rodina

Peter Pčolinský je bratom väzobne stíhaného exriaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského.

„Moju dôveru nemá, ja osobne budem hlasovať za odvolanie. V klube sú na to rôzne názory, poradíme sa, ale ja som rozhodnutý hlasovať za jeho odvolanie,“ uviedol Peter Pčolinský pre spomínaný web.

So zvyškom koalície zatiaľ o svojom postoji nediskutoval, hoci predpokladá, že sa tak udeje.

Sulíkovci dostali odpovede na otázky

Koaličná strana Sloboda a Solidarita (SaS) však za ministrom Mikulcom stojí. Agentúre SITA to potvrdil hovorca SaS Ondrej Šprlák s tým, že minister vnútra sa v piatok 4. júna zúčastnil na poslaneckom klube SaS, kde zodpovedal všetky otázky súvisiace s aktuálnym dianím.

„Strana SaS plne stojí za ministrom Mikulcom, pričom návrh Smeru na jeho odvolanie považujeme za snahu ochrániť svojich kumpánov pred rukou spravodlivosti,“ dodali liberáli.

Zvolanie mimoriadnej schôdze k odvolávaniu Mikulca z funkcie iniciovala opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). Konať by sa mala na budúci týždeň.

Viac k témam: minister vnútra SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Pčolinský zahlasuje za odvolania Mikulca, Sulíkova SaS za ministrom vnútra stojí © SITA Všetky práva vyhradené.