Parlament bude rokovať o predĺžení núdzového stavu, Šeliga chce v diskusii počuť aj opozíciu

Slovensko Správy

15.2.2021 (Webnoviny.sk) – O predĺžení núdzového stavu bude Národná rada SR (NR SR) rokovať v stredu 24. februára. Pred zložením sľubu nového špeciálneho prokurátora to povedal podpredseda NR SR Juraj Šeliga (Za ľudí).

Opozícia by sa mala zapojiť

Predĺženie núdzového stavu bude podľa neho potrebné v parlamente prediskutovať. Plénum totiž musí podľa nedávno schválenej legislatívy odobriť vládou navrhované predĺženie núdzového stavu, a to najneskôr 20 dní odo dňa účinnosti jeho predĺženia.

Viac o téme: Koronavírus

„My sa budeme o tom baviť. Chceme vidieť to uznesenie predtým a chceme vidieť to, čo prinesie. Na druhej strane, všetci cítime aj vzhľadom na čísla, ktoré boli dnes publikované, že ten núdzový stav má význam a my tú krivku potrebujeme zlomiť,“ povedal Šeliga. Dodal, že by uvítal, keby bola súčasťou diskusie aj opozícia.

Linhart žiada odškodnenie živnostníkov

Vláda aj parlament sa pri schválení predĺženia núdzového stavu budú musieť vysporiadať aj s nesúhlasom vo vlastných radoch. Koaličný poslanec Patrick Linhart (Sme rodina) na sociálnej sieti uviedol, že nebude hlasovať za „nezmyselné“ predĺženie núdzového stavu.

V statuse napísal, že je za otvorenie maloobchodu a okamžité stopercentné finančné odškodnenie živnostníkov. Dodal, že má „plné zuby“ zle zvládnutej komunikácie s občanmi, hádok a „nekonečnej opozičnej politiky poniektorých kolegov, ktorým nejde o ľudí, ale iba o vlastné preferencie na úkor zdravia a bezpečnosti obyvateľstva“.

Viac k témam: Koronavírus, Národná rada SR, núdzový stav
Zdroj: Webnoviny.sk – Parlament bude rokovať o predĺžení núdzového stavu, Šeliga chce v diskusii počuť aj opozíciu © SITA Všetky práva vyhradené.