Pápež František vyzval internetové firmy, aby boli ostražité v boji proti obchodníkom s ľuďmi

Správy Svet

10.2.2020 (Webnoviny.sk) – Pápež František vyzval internetové spoločnosti, aby boli ostražité vo svojom úsilí brániť obchodníkom s ľuďmi vo využívaní elektronickej komunikácie na získavanie obetí.

Počas nedeľňajšieho príhovoru verejnosti na Námestí svätého Petra povedal, že „mor“ v podobe obchodovania s ľuďmi „využíva najslabších“ a výskumy dokázali, že zločinecké organizácie používajú „najmodernejšie prostriedky komunikácie, aby podvodom zlákali svoje obete“.

Podľa pápeža je potrebné vzdelávanie o „zdravom“ využívaní modernej technológie a „dodávatelia takýchto elektronických služieb musia niesť zodpovednosť“.

Internetové podvody majú napríklad podobu inzerátov na prácu, ktoré sú len trikom na zlákanie ľudí, ktorí neskôr skončia ako novodobí otroci alebo ich prinútia k prostitúcii či iným formám nelegálnych aktivít. Migranti, ktorých zlákajú obchodníci s ľuďmi, cestujú do bohatších krajín, kde im pašeráci zhabú pas a vykorisťujú ich.

Viac k témam: obchodovanie s ľuďmi
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež František vyzval internetové firmy, aby boli ostražité v boji proti obchodníkom s ľuďmi © SITA Všetky práva vyhradené.