Pápež František je chorý, vynechal plánovanú omšu s rímskym duchovenstvom

Správy Svet

27.2.2020 (Webnoviny.sk) – Pápež František je chorý a vynechal z tohto dôvodu aj plánovanú štvrtkovú omšu s rímskym duchovenstvom. Oznámila to Svätá stolica. Podľa údajov Vatikánu má 83-ročný pápež „ľahkú nevoľnosť“, ale bude vo štvrtok pokračovať vo svojej práci.

František však „uprednostnil ostať v blízkosti Domu svätej Marty“ vo Vatikáne, kde býva. Pôvodne mal ísť do Lateránskej baziliky v Ríme na stretnutie s duchovenstvom a následne tam sláviť omšu.

K povahe jeho choroby sa Vatikán nevyjadril, avšak pápež kašľal a fúkal si nos už počas omše na popolcovú stredu. Jeho ochorenie prichádza v čase rýchleho šírenia epidémie koronavírusu v Taliansku, ktorým sa nakazilo už 400 ľudí, takmer všetci však na severe krajiny.

V Ríme doteraz zaznamenali tri prípady nákazy, všetky tri osoby sa však podarilo vyliečiť. Pápež pochádzajúci z Argentíny sa vo všeobecnosti teší dobrému zdraviu.

Viac k témam: omša
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež František je chorý, vynechal plánovanú omšu s rímskym duchovenstvom © SITA Všetky práva vyhradené.