Pandémia koronavírusu ovplyvnila v Indii vydávanie víz, krajina čaká zhoršenie situácie

Správy Svet

12.3.2020 (Webnoviny.sk) – India na jeden mesiac ruší vydávanie väčšiny víz rôznych kategórií s cieľom zastaviť šírenie pandémie koronavírusu. Bezvízové cestovanie, poskytované občanom žijúcim v cudzine, bude až do 15. apríla rovnako zastavené.

Viac o téme: Koronavírus

Tento krok bude mať bezpochyby negatívny dopad na turizmus, hotely aj leteckú dopravu, čo je ďalšia zlá správa pre spomaľujúcu sa ekonomiku krajiny.

India má zatiaľ potvrdených 73 prípadov nákazy, uvádza ministerstvo zdravotníctva. Očakáva sa však, že toto číslo v nadchádzajúcich dňoch porastie, keď budú zverejňovať výsledky už vykonaných testov.

Výnimku z nového nariadenia bude predstavovať len niekoľko druhov víz, napríklad diplomatických. Tým, čo budú smieť pricestovať, však bude aj tak hroziť 14-dňová karanténa, úrady preto varujú pred iným ako nevyhnutným cestovaním. Opatrenie o mesiac opätovne prehodnotia, v závislosti od situácie.

Viac k témam: cestovanie, Koronavírus, víza
Zdroj: Webnoviny.sk – Pandémia koronavírusu ovplyvnila v Indii vydávanie víz, krajina čaká zhoršenie situácie © SITA Všetky práva vyhradené.