Osobnú zodpovednosť by mali vyvodiť všetci, ktorí komunikovali s Kočnerom, tvrdia poslanci

Slovensko Správy

10.11.2019 (Webnoviny.sk) – Osobnú zodpovednosť by mali vyvodiť všetci, ktorí zlyhali v súvislosti s Marianom K.. Zhodli sa na tom poslanci Národnej rady SR v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Erik Tomáš (Smer-SD) sa domnieva, že Martina Glváča (Smer-SD), ktorý nedávno odstúpil z postu podpredsedu NR SR pre komunikáciu s Marianom K., by mali nasledovať aj ďalší politici, napríklad Igor Matovič (OĽaNO) alebo Richard Sulík (SaS).

Rovnaký meter

Jaroslav Paška (SNS) považuje na nešťastné, že pred odchodom Glváča komunikoval Béla Bugár (Most-Híd) o svojom názore s médiami. Podľa neho to vytvorilo v koalícii ďalšie napätie. Veronika Remišová zo strany Za ľudí považuje Glváčov odchod za nevyhnutný, rovnaký názor zastáva Peter Pčolinský z hnutia Sme rodina.

„Bolo to osobné rozhodnutie pána Glváča. Ak máme uplatňovať rovnaký meter, mali by ho nasledovať ostatní, ktorí komunikovali s Marianom K.. Očakávame preto, že sa bude pozerať teraz rovnakými okuliarmi na ďalších aktérov,“ povedal Tomáš.

Podľa Jaroslava Pašku bol Glváčov odchod nevyhnutný. „Považovali sme to za problematické. Ale myslím si, že bolo nevhodné, aby pán Bugár odkazoval svoje názory cez médiá,“ uviedol Paška.

Kollár nemá dôvod

Remišová sa nevyjadrila jasne, či má v tomto prípade odísť z politiky aj jej bývalý kolega Igor Matovič, ktorý sa tiež s Marianom K. stretol.

„Očista na Slovensku môže nastať iba vtedy, ak vyvodia zodpovednosť všetci, ktorí mali kontakty s Marianom K.,“ povedala Remišová. Peter Pčolinský uviedol, že líder hnutia Sme rodina Boris Kollár nemá dôvod na vyvodenie zodpovednosti.

Podľa jeho slov totiž nemal kamarátsky vzťah s Marianom K.. „Náš predseda nemá za čo vyvodiť zodpovednosť. Marian K. jasne písal, že Boris Kollár sa nesmie dostať do NR SR. Nešlo o kamarátsky vzťah,“ povedal Pčolinský.

Viac k témam: Kočner komunikácia Threema
Zdroj: Webnoviny.sk – Osobnú zodpovednosť by mali vyvodiť všetci, ktorí komunikovali s Kočnerom, tvrdia poslanci © SITA Všetky práva vyhradené.