OĽaNO vyzýva sulíkovcov, aby nerozbíjali vládu a nekládli stále nové ultimatívne požiadavky

Slovensko Správy

24.3.2021 (Webnoviny.sk) – Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) neukončuje rozhovory o rekonštrukcii vlády na pôdoryse štvorkoalície. Vyzýva však predstaviteľov strany Sloboda a Solidarita (SaS), aby nerozbíjali vládu a nekládli stále nové verejné ultimatívne požiadavky.

Informoval o tom hovorca hnutia Matúš Bystriansky s tým, že OĽaNO považuje SaS za stranu demokratov, ktorí napriek osobným rozporom nakoniec uprednostnia záväzok voči svojim voličom. Žiaden osobný záujem o kreslo ministra nemôže podľa OĽaNO stáť nad záujmom ľudí a osudom SR.

Bystriansky doplnil, že v utorok 23. marca predstavitelia OĽaNO pokračovali v rokovaniach s predstaviteľmi SaS o rekonštrukcii vlády, ktorá vzišla zo štvorkoalície. „Predseda SaS Richard Sulík na rokovaní zadefinoval ako kľúčovú a zásadnú požiadavku strany, aby sa on osobne stal ministrom hospodárstva v zrekonštruovanej vláde, v prípade, že členom vlády bude aj Igor Matovič (OĽaNO),“ podotkol.

Viac k témam: Matovičova vláda (OĽaNO-Sme rodina-SaS-Za ľudí), rekonštrukcia vlády
Zdroj: Webnoviny.sk – OĽaNO vyzýva sulíkovcov, aby nerozbíjali vládu a nekládli stále nové ultimatívne požiadavky © SITA Všetky práva vyhradené.