Odvolávanie Matoviča v parlamente iniciovala strana SaS, v návrhu sa píše aj o „one man show“ (naživo)

Slovensko Správy

28.9.2022 (Webnoviny.sk) – Poslanci parlamentu v stredu budú rozhodovať o odvolaní Igora Matoviča (OĽaNO) z postu ministra financií. Návrh na vyslovenie nedôvery podpredsedovi vlády a šéfovi rezortu financií iniciovala strana Sloboda a Solidarita (SaS).

Pod návrh sa podpísalo 32 poslancov, okrem liberálov to boli poslanci Hlasu-SD a nezaradení poslanci Tomáš Valášek a Miroslav Kollár, ktorí sa do parlamentu dostali na kandidátke strany Za ľudí.

Naživo: Rokovanie parlamentu

V návrhu sa píše, že Matovič poníma výkon funkcie člena vlády a ministra financií ako „one man show“ a priestor na násilné presadzovanie svojich často neodborných myšlienok.

Poslanci uvádzajú „ústavné a zákonné dôvody“ a tiež „politické dôvody“ pre vyslovenie nedôvery Matovičovi. Podľa nich minister financií ruinuje rozpočet Slovenskej republiky, vyčítajú mu napríklad rodinný balíček a jeho dopad na rozpočty samospráv, a tiež očkovaciu lotériu. V rámci politických dôvodov uvádzajú, že Matovičov spôsob komunikácie šíri napätie a rozdeľuje spoločnosť, hovoria o neustálej kritike a urážkach na adresu partnerov, prezidentky, médií, znevažovaní a spochybňovaní vedcov a odborníkov, profesijných skupín a menšín.

Matovič sa pred časom na sociálnej sieti vyjadril, že svoje odvolanie z postu ministra financií zoberie chladnokrvne ako fakt. Osobne bude rád, že celé Slovensko vtedy na vlastné oči uvidí, že SaS je ochotná sa spojiť pre vlastný prospech s mafiou aj fašistami bez ohľadu na akékoľvek dovtedy proklamované hodnoty. Podľa neho to bude dokonanie pomsty zo strany Richarda Sulíka (SaS) a definitívnym potvrdením, že SaS sa po voľbách spojí s Hlasom-SD.

Viac k témam: Menšinová vláda Eduarda Hegera, Mimoriadna schôdza parlamentu, Minister financií SR, Odvolávanie Matoviča, Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS), Rokovanie NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Odvolávanie Matoviča v parlamente iniciovala strana SaS, v návrhu sa píše aj o „one man show“ (naživo) © SITA Všetky práva vyhradené.