Odsúdený expolicajt Paksi vlastnil majetok za 1,2 milióna eur, štát sa oň teraz musí podeliť s manželkou

Slovensko Správy

18.11.2021 (Webnoviny.sk) – Konkurzný správca vyčíslil majetok odsúdeného bývalého zástupcu riaditeľa úradu zvláštnych policajných činností Norberta Paksiho na 1,2 milióna eur. Uvádza to spravodajský portál Aktuality.sk.

Zároveň pripomína, že Špecializovaný trestný súd v prípade expolicajta v máji tohto roku schválil dohodu o vine a treste, ktorej súčasťou je okrem päťročného väzenia aj trest prepadnutia majetku.

Vlastnil aj byt v Chorvátsku

„Bol na výplatnej listine mafiánov, vynášal informácie o odpočúvaní, bral aj delil úplatky. Celková suma, ktorú takto za osem rokov získal, bola podľa zistení polície minimálne 380-tisíc eur,“ uvádza na margo odsúdeného portál.

K majetku Paksiho patrí podľa Aktuality.sk dom a byt v Bratislave, byt v Chorvátsku, auto aj motorka značky BMW alebo 80 zlatých investičných mincí.

Štátu prepadne len časť majetku

„Zverejnený súpis majetku však neznamená, že po speňažení prepadne celý štátu. Do hry totiž vstupuje bezpodielové spoluvlastníctvo manželov,“ uvádza portál. Dodáva, že aby mohol konkurzný správca presne vypočítať, o akú časť majetku Paksi príde, musí sa najskôr vysporiadať s manželkou.

Viac k témam: Dohoda o vine a treste, Majetok, Úplatky, Väzenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Odsúdený expolicajt Paksi vlastnil majetok za 1,2 milióna eur, štát sa oň teraz musí podeliť s manželkou © SITA Všetky práva vyhradené.