Od stredy 3. februára platia pre 34 okresov nové opatrenia, bez negatívneho testu na COVID-19 vás nepustia ani do roboty

Slovensko Správy

3.2.2021 (Webnoviny.sk) – Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR stanovil vyhláškou platnou od stredy 3. februára fungovanie prevádzok a vstup do zamestnania pre niektoré okresy.

Do 7. februára sa podľa nej všetkým prevádzkovateľom zariadení, vrátane škôl a školských zariadení, nariaďuje zakázať vstup do svojich priestorov.

Tento zákaz sa podľa hygienikov nevzťahuje na deti do 10 rokov a osoby nad 65 rokov.

Negatívny PCR alebo antigénový test

Rovnako neplatí ani na tých, ktorí od 27. januára absolvovali RT-PCR alebo antigénový test s negatívnym výsledkom. Netreba ho ani na vstup do predajní potravín, drogérie či lekární.

Viac o téme: Koronavírus

„Vyhláška tiež stanovuje, že aj vstup do priestorov zamestnávateľa je podmienený negatívnym výsledkom RT-PCR alebo antigénového testu vykonaného od 27. januára,“ informuje ÚVZ.

Kto nepotrebuje výsledok testu?

Zákaz sa netýka zamestnancov, ktorí už COVID-19 prekonali v ostatných troch mesiacoch. Výsledok testu alebo iný doklad, ktorý oprávňuje vstup do prevádzok alebo do priestorov zamestnávateľa, musia ľudia na požiadanie predložiť a prevádzkovatelia, respektíve zamestnávatelia majú oprávnenie doň nahliadnuť.

Vyhláška sa dotýka okresov Dunajská Streda, Topoľčany, Hlohovec, Partizánske, Šaľa, Komárno, Revúca, Galanta, Brezno, Levice, Zlaté Moravce, Bánovce nad Bebravou, Žarnovica, Medzilaborce, Košice – okolie, Nové Zámky, Trebišov, Rožňava, Krupina, Malacky, Pezinok, Žiar nad Hronom, Poltár, Trnava, Bytča, Senec, Humenné, Košice, Snina, Detva, Nové Mesto nad Váhom, Senica, Prievidza a Zvolen.

Viac k témam: Koronavírus, Zákaz vychádzania
Zdroj: Webnoviny.sk – Od stredy 3. februára platia pre 34 okresov nové opatrenia, bez negatívneho testu na COVID-19 vás nepustia ani do roboty © SITA Všetky práva vyhradené.