Obžalovaný Lukáš sa pre dvojnásobnú vraždu v Lednických Rovniach postaví pred súd

Slovensko Správy

31.10.2021 (Webnoviny.sk) – Proces s Lukášom K., ktorý je obžalovaný z dvojnásobnej úkladnej vraždy, by sa na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici mal začať 9. novembra. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní súdu. Začiatok procesu bol už vytýčený na júl a následne aj na október, termíny pojednávaní boli však z procesných dôvodov zrušené.

Podľa orgánov činných v trestnom konaní obžalovaný ešte minulý rok dobodal 44-ročného Miroslava a jeho družku 48-ročnú Janette za zlé správanie sa dvojice k jeho nevlastným sestrám. V ich dome v obci Lednické Rovne v okrese Púchov následne založil požiar.

Polícia ešte v novembri 2020 informovala, že na čine sa údajne podieľalo aj maloleté dieťa. „Vyšetrovaním sme zistili, že obvinený vraždu spolu s jednou z maloletých vopred naplánoval. Motívom mala byť pomsta za zlé správanie sa k deťom. Plán bol taký, že k usmrteniu dôjde v spánku, čo sa aj stalo. Na zakrytie činu mali podpáliť dom. Deti mali byť vyvedené mimo objekt, aby zhoreli len telá a zničili sa dôkazy o vražde,“ uviedli policajti. Jedna z maloletých sestier podľa polície obžalovanému pomáhala so založením požiaru, keď po dome rozliala horľavú látku.

Telá zavraždených objavili po uhasení požiaru domu v obci Lednické Rovne 19. novembra minulého roku. V prípade dokázania viny hrozí obžalovanému trest 25 rokov väzenia, prípadne doživotie.

Viac k témam: Požiar, Súdny proces, Vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Obžalovaný Lukáš sa pre dvojnásobnú vraždu v Lednických Rovniach postaví pred súd © SITA Všetky práva vyhradené.