Obvinený príbuzný exministra Žigu ide z väzby na slobodu, senát sa neobáva jeho pokračovania v trestnej činnosti

Slovensko Správy

9.2.2022 (Webnoviny.sk) – Obvinený príbuzný bývalého ministra Petra Žigu Štefan Žiga bude stíhaný na slobode. Ako informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR (NS SR) Alexandra Važanová, senát 3T NS SR na neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu z 21. januára a obvineného prepustil z väzby na slobodu.

„Senát dospel k záveru, že obava, že obvinený bude pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených alebo inak mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie nie je dôvodná,“ povedala Važanová. Rovnako má podľa nej senát za to, že u obvineného nie je daný ani dôvod väzby preventívnej, teda pre dôvodnú obavu, že bude pokračovať v trestnej činnosti.

Obvinený Štefan Žiga odovzdal podľa polície a prokuratúry úplatky vo výške 175-tisíc eur. Tie údajne odovzdal od roku 2016 do roku 2020 bývalému šéfovi Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernardovi Slobodníkovi, ale aj bývalému šéfovi Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovítovi Makóovi.

Viac k témam: Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Obvinený príbuzný exministra Žigu ide z väzby na slobodu, senát sa neobáva jeho pokračovania v trestnej činnosti © SITA Všetky práva vyhradené.