Obvinený podnikateľ Suchoba z akcie Mýtnik je už v databáze hľadaných osôb

Slovensko Správy

11.2.2021 (Webnoviny.sk) – Obvinený podnikateľ Michal Suchoba je už vedený v databáze hľadaných osôb na internetovej stránke ministerstva vnútra. Ako sa uvádza v profile hľadaného, pátranie po ňom vyhlásilo Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Bratislava I z dôvodu vydania európskeho zatykača.

Ten, ako aj medzinárodný zatykač na podnikateľa obvineného v rámci akcie Mýtnik, vydal Špecializovaný trestný sud (ŠTS) v pondelok 8. februára. Podľa medializovaných informácií by sa obvinený mal nachádzať v Spojených arabských emirátoch

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala 29. januára v rámci akcie Mýtnik bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho a ďalšie osoby v súvislosti s korupciou a machináciami pri verejnom obstarávaní. Polícia v rámci akcie obvinila aj podnikateľov Michala Suchobu a Jozefa Brhela, ktorí sa v tom čase nachádzali v zahraničí.

Jozef Brhel sa na Slovensko vrátil 1. februára vo večerných hodinách. Následne sa 2. februára dostavil na výsluch, pričom ho polícia zadržala. ŠTS rozhodol o jeho väzobnom stíhaní 5. februára.

Viac k témam: akcia „Mýtnik“, medzinárodný zatykač, zatykač
Zdroj: Webnoviny.sk – Obvinený podnikateľ Suchoba z akcie Mýtnik je už v databáze hľadaných osôb © SITA Všetky práva vyhradené.