Nový Zéland zavádza trojdňový lockdown, v krajine sa potvrdil jeden nový prípad koronavírusu

Správy Svet

17.8.2021 (Webnoviny.sk) – Vláda Nového Zélandu zavádza trojdňový celoštátny lockdown po tom, čo v krajine po šiestich mesiacoch identifikovali jeden prípad nákazy koronavírusom. Podľa ministerstva zdravotníctva pozitívne otestovali 58-ročného muža z Aucklandu, najväčšieho mesta v krajine.

Predsedníčka vlády Jacinda Ardernová oznámila rozhodnutie o lockdowne v utorok. Platiť začne tesne pred polnocou z utorka na stredu. Pre obyvateľov to znamená, že svoje domovy môžu opustiť iba v mimoriadnych prípadoch, akým je napríklad zaobstaranie základných životných potrieb alebo individuálna športová aktivita.

Viac o téme: Koronavírus

„Videli sme, čo sa môže stať inde, pokiaľ situáciu nedostaneme pod kontrolu…Máme iba jednu šancu,“ uviedla premiérka v televíznom príhovore.

Nový Zéland sa celosvetovo považuje za vzor v boji proti pandémii koronavírusu. V päťmiliónovej krajine od začiatku pandémie zaznamenali iba 26 úmrtí na ochorenie COVID-19. Vakcinačná kampaň však pokračuje pomaly a doteraz je úplne zaočkovaných iba zhruba 20 percent obyvateľov.

Viac k témam: Koronavírus, lockdown, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Nový Zéland zavádza trojdňový lockdown, v krajine sa potvrdil jeden nový prípad koronavírusu © SITA Všetky práva vyhradené.