Nór dostal za vraždu nevlastnej sestry a útok na mešitu 21 rokov za mrežami, čin neoľutoval a označil ho za „núdzovú spravodlivosť“

Správy Svet

11.6.2020 (Webnoviny.sk) – Nóra, ktorý zabil svoju nevlastnú sestru a pokúsil sa o útok v mešite v Osle, uznal súd vo štvrtok vinným a odsúdil ho na 21 rokov väzenia. Philipa Manshausa, ktorý pred súdom vyjadril ľútosť nad tým, že nespôsobil viac škôd, prokurátor Johan Oeverberg “označil za extrémne nebezpečnú osobu”. Žiadal preňho preto maximálny možný trest, aký nórske zákony umožňujú.

Muž zastrelil svoju nevlastnú sestru

Manshaus vlani v auguste najprv štyrmi ranami z loveckej pušky zastrelil svoju 17-ročnú nevlastnú sestru s ázijskými koreňmi v ich dome na predmestí Baerum.

Následne odišiel do neďalekej mešity, kde traja muži pripravovali oslavy sviatku Íd al-adhá. Mal na sebe helmu s kamerou, nepriestrelnú vestu a bol vyzbrojený loveckou puškou a pištoľou.

Čin označil za „núdzovú spravodlivosť“

Z pušky štyrikrát vystrelil na sklenené dvere, keď ho premohol jeden z mužov. Ten pri súboji utrpel ľahšie zranenia.

Dvadsaťdvaročný Manshaus sa k činom priznal, pričom ich označil za „núdzovú spravodlivosť“.

V roku 2011 nórsky krajne pravicový extrémista Anders Behring Breivik v Osle a na ostrove Utoya postrieľal 77 ľudí.

Viac k témam: útok na mešitu, vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Nór dostal za vraždu nevlastnej sestry a útok na mešitu 21 rokov za mrežami, čin neoľutoval a označil ho za „núdzovú spravodlivosť“ © SITA Všetky práva vyhradené.